I Lager
Varekode
3170

Sovskinn

980 kr
Skinn som kan maskintvättas och som kan användas överallt där barnet sover.
Klikk og hent er ikke tilgjengelig akkurat nå.
  • check MILJÖGODKÄND: GOTS
  • check KÖP NU, BETALA SENARE

OBS! Var uppmärksam på att informationstrycket på baksidan kan färga av sig - skinn är ett organiskt material och den miljövännliga trycksvärtan fäster sig inte till 100%. Med hänsyn till detta är det ingen eklammationsrätt om informationstexten färgar av sig.

Våra sovskinn är tvättbara och utan farliga ämnen. De är godkända som liggunderlag till spädbarn. Fårrasen som används till våra skinn är bland annat fårrasen English breed sheep. Denna ras har inte de problem som medför det mycket omtalade och smärtfulla ingreppet mulesing. Det är skönt att veta att lammen också har haft ett bra liv. Läs mer om mulesing här.

En undersökning vid Cambridge Maternity Hospital i England visar att spädbarn sover bättre, lägger på sig snabbare och gråter mindre när de ligger på ett sovskinn. Våra australiska Merinolammeskinn är specialbehandlade för att kunna användas till baby. De är fria från alla rester av material som har använts under garvingen (behandlingen). En stämpel från AWC (Australian Wool Corporation) på skinnets baksida garanterar detta. Merinofåren har ett mycket finare och mjukare ull och en tätare päls än andra kända fårraser och är därför perfekt till sovskinn. Pälsen klipps i jämn höjd. Detta är viktigt för att ullfibrerna ska kunna ge ett fast och bra stöd för kroppen (inte for mjukt), minsta möjliga friktion mot huden och samtidigt säkra ett isolerat luftlager under barnet. Jämn pälshöjd hindrar också att barnet får in ullhår i munnen.

Sovskinn isolerar både mot värme och kyla och kan användas hela året. Små olyckor kan torkas av med en fuktig trasa, annars ska sovskinnet endast vädras och rystas. Ullen innehåller lanolin som värkar bakteriehämmande och därmed behöver skinnet tvättas sällan. Kan maskintvättas på30 grader ullprogram, med såpa för obehandlad ull.

Sovskinn
Sovskinn
Ditt betyg
© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.