MILJÖ

Kläder helt utan fluor och mikroplastfiber

– 19. april. 2018 av Nøstebarn –

Vi på Nøstebarn har alltid satt omtanke för människor, djur och miljö först. Därför är vi otroligt glada att se det ökade engagemanget för att bekämpa utsläpp av mikroplast. Det är lätt att känna sig maktlös när bilderna av djur och natur som har skadats av enorma mängder avfall visas på skärmar i vår omgivning, men om alla gör sitt för att minska sin förbrukning och utsläpp så kommer det bidra till förändring.

Läs mer:

Miljömärkning

Det är viktigt för oss att du ska vara helt trygg med att våra plagg är utan mikroplastfiber, fluor och skadliga kemikalier, och därför är all vår ull GOTS- eller IVN-certifierad som är den strängaste miljöcertifieringen som finns. IVN och GOTS tillåter inga giftiga kemikalier i produktionen, syrabad, superwash eller plastbelagd ull. Det betyder att kläderna du köper till ditt barn är helt säkra och heller inte skapar utsläpp av mikroplastfiber vid användning och tvätt.

Ja till giftfria barnkläder!

Både barn och textilarbetare borde skonas från giftiga kläder. Organisationen ”Framtiden i våre hender” undersökte en rad barnkläder och hittade miljögiftiga fluorkarboner i hela 90% av de testade produkterna. På deras hemsida kan du skriva under deras kampanj för att få strängare regler kring miljögifter. Väljer du kläder från Nøstebarn är du säkrad säkra plägg fria från skadliga fluorämnen!


© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.