Om Nøstebarn

Nøstebarn skapar och säljer kläder i obehandlad ull och i ull-/silkesblandning. Vi har även garn med stickbeskrivningar, tygblöjslösningar och sovskinn. Att ullen är obehandlad betyder att den är fri från all den kemiska behandling ull normalt får. Vår ull är helt obehandlad eller endast färgad och då med säkra och trygga färger. Vår huvudmålgrupp är barn. För dem är det extra viktigt att kläderna är tillverkade i trygga material och att de ger rörelsefrihet för spralliga kroppar.

Obehandlad ull är idealisk för barnkläder eftersom den är mjuk och elastisk och samtidigt reglerar värmen så att barnet inte blir obehagligt fuktigt. Detta gör att plaggen i obehandlad ull ofta blir barnens favoritplagg – de kläder som används hela tiden.

Vuxna har också upptäckt hur bra plagg av obehandlad ull och ull/silke är. Därför har vi även utvecklat kläder för damer och herrar.

Nøstebarn har bedrivit handel med tygblöjor och obehandlad ull sedan 1983. Min pappa som, startade firman tillsammans med min mamma, var textilingenjör och hade ull som specialfet. De startade med garn och tygblöjor och senare med färdiga kläder. Jag övertog firman 1995 och 2001 grundades Nøstebarn AS. Vartefter efterfrågan har stigit, har vi ökat vårt produktutbud, hela tiden i linje med våra principer om kläder som både stora och små trivs i och som uppfyller våra stränga krav på etiks och miljövänlig produktion. Vi har med tiden fått butiker i Oslo, Trondheim, Sandvika och Stavanger. Nära kundkontakt gör att vi får återkoppling och idéer från kunder, så att vi hela tiden kan utveckla våra produkter på bästa tänkbara för dem som ska använda dem.

 

Jannecke Riisøen, vd.

Nøstebarn och Miljönkeyboard_arrow_down
© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.