Mulesing

Merinofåret har en del veck runt ändtarmsöppningen där fluglarver kan trivas, angrepp som är mycket plågsamma för fåret och kan leda till infektioner. För att undvika skär man i vissa länder bort hudvecken på fåret. Detta ingrepp görs utan bedövning och är därför mycket smärtsamt för djuren. Ingreppet kallas mulesing.

Mulesing står helt klart i strid med vår grundtanke och vi kan därför lugna våra kunder med att vår ull är mulesingfri. Fåren som vår ull kommer från har inte utsatts för djurmisshandel som detta. Både GOTS- och IVN-godkännandet garanterar detta.

Våra sovskinn kommer från en annan variant av merinorasen, en blandras där fårrasen English breed sheep ingår. Denna framkorsade ras har inte lika många och stora hudveck som renrasiga merinofår och har därför inte samma problem med larvangrepp.

Merinoullen vi använder i våra produkter kommer från får i Sydamerika och till viss del även från får i Europa. På dessa platser är larverna, som orsakar dessa problem hos fåren, inte något problem.

Nøstebarn och Miljönkeyboard_arrow_down
© 2019 Nøstebarn. All rights reserved.